NOIR FANTASTIQUE: HAFİYENİN EL KİTABI


Film Noir ile Matrix tadında bir bilim kurgu-polisiye düşünün. İçine tesadüfen dedektif olan kahramanımız Unwin'i, ekose mantolu, gri şapkalı, şemsiyeli gizemli bir kadını, ortadan kaybolan usta dedektifi, ortadan kaybolan çalar saatleri, uyurgezerlerin caz dinlediği özel kulübü ve ezeli düşmanın panayırını katın, üstüne bir de rüyaları ekleyin... İşte Hafiyenin El Kitabı!

Jedediah Berry'nin kaleminden çıkan ilk kitap olan ve Siren tarafından yayınlanan kitabı okurken, uykulardan ve rüyalardan bahsettiği için zor bitirdiğimi itiraf etmeliyim. Çünkü kitabımı yatakta okurum ve çoğunlukla bir iki sayfa okuduktan sonra uyuya kaldım.
"Uygulayan kişinin, uyandığında gördüğü şeyin gerçek mi yoksa sadece kendi hayallerinin ürünü mü olduğundan kuşkuya düşmesi, işbu teknikle - teknik diye tabir edilirse - ilintili tehlikelerden biridir. El Kitabının yazarı, bu sayfalarda tarif edilen tekniğin varlığını kesinkes iddia edememektedir."
"Uyanık olduğunuzdan nasıl emin olabilirsiniz?" sorusu kafanızı kurcalıyorsa, okumanızı tavsiye ederim :)

Yorumlar

  1. Siren Yayınları bana göndermişti çıkınca, okuyamadım he daha, yüzsüzlük... Okuyacağım bir ara iyi oldu hatırlatttığın. :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder